Opět nejlepší! ZUŠ Zdounky už potřetí vyhrála ústřední kolo v soutěži dechových orchestrů!

V pátek 23. května jsme s mládežnickou dechovkou zdounecké ZUŠky vyrazili do města Letovice, kde se konalo ústřední kolo soutěžní přehlídky ZUŠ ve hře dechových orchestrů. Konkurence byla obrovská, ale dobrý výběr repertoáru, aktuální forma i zkušenosti ze dvou předchozích vítězství v této soutěži nás nutily pomýšlet hodně vysoko. Po výborném výkonu, který odborná porota v čele s Janem Slabákem ohodnotila počtem 24,4 bodů z 25 možných, jsme získali 1. místo ve zlatém pásmu a titul absolutního vítěze. Navíc byly vyzdviženy individuální výkony, a to Vojtěch Plachý za mimořádný výkon ve hře na bicí a Jiří Foltýn za sólový výkon ve hře na trubku.

Musím říci, že jsem na tuto generaci pyšný. Základ úspěchu je v tom, že se více jak deset let dokázala udržet parta lidí, kteří chtějí něco dokázat, baví je to a jsou tomu ochotni také něco obětovat. Bez pravidelných zkoušek a individuální přípravy by to zkrátka nešlo… Mě osobně těší tento úspěch hned trojnásobně. Jako dirigent jsem potěšen, že se vše od výběru skladeb až po finále v Letovicích povedlo. Chtěl bych poděkovat svému učiteli Rudolfu Beranovi, který mě těmto věcem naučil a dodnes je mi dobrým rádcem, také všem kolegům pedagogům, kteří mi s přípravou pomáhali. Jako ředitele školy mě těší, že i v nejmenší ZUŠce v kraji dokážeme dělat velké věci. Chtěl bych tímto chlapcům a děvčatům poděkovat za úžasný zážitek a vzornou reprezentaci školy. Jako zastupitel a člen rady obce jsem hrdý, že název naší obce Zdounky byl při této soutěži několikrát skloňován a je pevně vryt do paměti. I zde chci poděkovat starostovi Ing. Martinu Drkulovi a celému zastupitelstvu za dlouholetou podporu a spolupráci.

Tato tři prvenství budou zapsány v kronice školy zlatým písmem. I proto jsme si vypůjčili známý hokejový slogan: „Vítej zlatý hattricku…“

Miroslav Nauč

ředitel ZUŠ Zdounky