PRESTIŽNÍ CENA GRAND PRIX OPĚT PUTUJE DO VALMEZU

Vraťme tanec do života, vraťme život tanci! je podtitul taneční soutěže Naruby, ve které žáci meziříčské Základní umělecké školy Alfréda Radoka ve VAlašském Meziříčí dosáhli jedinečného úspěchu - zisku zlaté medaile a obhajoby ocenění Grand Prix. Na letošní první soutěži školního roku se rozhodly vystoupit i další sólové tanečnice a všechny dosáhly vysokého ohodnocení. Tohoto skvělého úspěchu dosáhli tanečníci 31. října v Divadle na Orlí v Brně pod vedením Denisy Varga Vašíčkové.

 

PRESTIŽNÍ CENA GRAND PRIX OPĚT PUTUJE DO VALMEZU

Vraťme tanec do života, vraťme život tanci! je podtitul taneční soutěže Naruby, ve které žáci meziříčské Základní umělecké školy Alfréda Radoka dosáhli jedinečného úspěchu - zisku zlaté medaile a obhajoby ocenění Grand Prix. Na letošní první soutěži školního roku se rozhodly vystoupit i další sólové tanečnice a všechny dosáhly vysokého ohodnocení. Tohoto skvělého úspěchu dosáhli tanečníci 31. října v Divadle na Orlí v Brně pod vedením Denisy Varga Vašíčkové.

Soutěž Naruby chce poukázat na skutečnost, že taneční umění není pouze o propracovaných pohybech a bezchybném držení těla, ale také o výrazu, prožitku a vyjádření emocí, které tanečník předá divákovi. Důležité je přitom propojení hudby a tance jako rovnocenných partnerů. A proč právě název Naruby? „Jedná se totiž o propojení moderní hudby s klasickým tancem a naopak – klasické hudby s tancem moderním.“ uvedla choreografka vítězných vystoupení.

Jedno z nejvyšších umístění bylo 1. místo v klasickém tanci. Dosáhli jej tanečníci s choreografií Klasika po našem v podání letošních absolventů. „Letošní ročník je výjimečný v tom, že po dlouhé době absolvuje velký počet žáků. Téměř všech 15 žáků, tedy celý ročník, vede Denisa Varga Vašíčková již osmým rokem. To se nepodařilo léta a musím říci, že je to velmi ojedinělé i na jiných školách.“ řekl Petr Hajdyla, zástupce školy pro taneční obor.

V kategorii skupiny bylo velmi interpretačně i choreograficky výjimečné dílo Cizí elegance skupiny ZUŠ Alfréda Radoka D-company. Ocenění této skupiny si pedagožka velmi váží a dodává: „D-company je velmi inovativní, nebojí se dělat věci jinak až „šokovat“. Na soutěžích se pravidelně umísťuje na předních místech a jsme rádi, že u této soutěže tomu nebylo jinak.“

Vrcholem soutěže bylo vyhlášení hlavní ceny Grand Prix pro nejlépe zpracovanou choreografii dle zadaného tématu soutěže. Tuto cenu a zájezd do Berlína získal talentovaný Alexandr Veselý s novým sólem Love this day pod vedením choreografky Denisy Varga Vašíčkové.

O týden později přijal taneční obor pozvání na taneční veletrh Dance Life Expo, kde mohl předvést své vystoupení na hlavním podiu, jako jediný ze všech základních uměleckých škol v republice. Foto: Klasika po našem v podání letošních absolventů, uprostřed Alexandr Veselý, letošní hlavní cena Grand Prix