Festival Zuška spojuje

Festival ZUŠKA?ZUŠKA! je výjimečnou událostí svým rozsahem i pojetím. Jeho program tvoří dvacet základních uměleckých škol zřizovaných krajem.

 

Partnery akce jsou všechny významné instituce šířící kulturu na krajské úrovni.

 

Zlínský kraj

Záštitu festivalu poskytl MVDr. Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje

 

Statutární město Zlín

Mgr. Miroslav Kašný, náměstek primátora statutárního města Zlín

 

Festivalu vyjádřili podporu:

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Rok české hudby 2014

 

 

 

Partneři

 

Městské divadlo Zlín. Můžete se během festivalového dne těšit mimo jiné na soutěže o lístky do divadla.

 

14|15 BAŤŮV INSTITUT. Partner, se kterým spolupracujeme a vzájemně se podporujeme, neboť 16. května je dnem nejen festivalovým pro ZUŠ zřizované Zlínským krajem. Startuje totiž i jubilejní X. ročník Festivalu Galerijní a muzejní noc 2014. Celorepubliková akce má své zahájení právě ve Zlíně a tak se prolíná se ZUŠKA?ZUŠKA! Taktéž se můžete těšit na soutěže o vstupenky.

 

Fakulta multimediálních komunikací UTB Zlín se prostřednictvím svých studentů postará o fotografické zachycení festivalu. Po skončení akce bude možné na více než dvaceti místech v kraji opět nasát atmosféru dne plného umění. Vernisáže budou s originálním programem!

 

Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně nesmí mezi našimi partnery chybět, vždyť řada členů orchestru je zároveň i pedagogy na našich zuškách.

A opět se těšte na soutěže o vstupenky na koncerty!

 

 

Další partneři

 

Tomáš Zindler (3Creation) – režisér, jež se dostal do povědomí veřejnosti jako jeden z tvůrců úspěšného snímku Route 66, který už vysílalo několik televizních stanic v Evropě. Tento celovečerní film získal ocenění festivalu Neznámá země. Spolupracujeme s ním na přípravě dokumentu, který by měl zachytit festivalový den a přiblížit zákulisí fungování zušek, místa, kde se rodí talenty.

Velká filmová premiéra s happeningem, workshopem a nefalšovaným zlínským červeným kobercem je naplánovaná na druhou polovinu října 2014!!

 

Čokoládovna v kostce přesně plní tu úlohu, kdy během festivalu můžete oblažit uměním svou duši, ale díky ručně vyráběným pralinkám i své chuťové pohárky. Těšit se můžete i na soutěž o obrovskou čokoládu!