MIBIDIZO bodovalo v Praze! - dětský pěvecký sbor z Val. Meziříčí

ZUŠ Alfréda Radoka

V letošním roce probíhal XXV. ročník významného českého sborového festivalu “Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby s Cenou Petra Ebena” a dětský pěvecký sbor MIBIDIZO byl u toho a bodoval. Z Prahy, kde se festival konal, si sbor přivezl ocenění laureát festivalu, zlaté pásmo – vítěz kategorie a zvláštní cenu za provedení skladby „Jaakobin pojat“. Mezinárodní festival, který se konal v termínu 27. – 29. listopadu je jediným v České republice, na kterém je udělována Cena Petra Ebena.

Účast na soutěžním festivalu byla pro zpěváky z dětského pěveckého sboru MIBIDIZO příležitostí předvést své kvality v mezinárodní konkurenci a před odbornou porotou. „Ve sboru máme řadu nových členů, proto jsme velmi rádi, že viděli jaké možnosti prezentace a růstu sborový zpěv nabízí.“ uvedla Jana Krejsová, pedagožka Základní umělecké školy Alfréda Radoka.

Pro sbor byla účast velkou výzvou a možností vyzkoušet si část repertoáru, se kterým pojedou soutěžit do zahraničí. V dubnu 2016 se totiž MIBIDIZO připravuje na mezinárodní soutěžní festival v Rakousku. Děti se na účast pečlivě připravují, což dokládá vynikající hodnocení porotců soutěže a vysoké hodnocení, které je pro děti velkým úspěchem.

„Děti si díky účasti na mezinárodním festivalu adventní a vánoční hudby mohly zazpívat v takových sálech jako je Koncertní sál pražského Hlahoru nebo kostel sv. Anny.“ uvedla Eva Ježíková, vedoucí pěveckého sboru. A dodala: „Vystoupení bylo velmi zdařilé. V porotě usedly špičky českého sborového umění, mimo jiné prof. Jiří Kolář či Jiří Chvál. Jsem velmi ráda, že jsme měli možnost posouzení i od těchto velikánů sborového zpěvu.“ Profesof Jiří Kolář na adresu MIBIDIZA uvedl: „Vynikající výkon v pestrém, zajímavém, kontrastním soutěžním programu. Velmi dobrá pěvecká technika, intonace, vyrovnaný kompaktní zvuk.“ MIBIDIZO můžete slyšet ve Valašském Meziříčí 27. ledna v Muzeu řeznictví od 17 hodin.