Taneční divadlo Netopýr ZUŠ Malenovice oslaví 20 let, soubory Netopýrci a Netopýrčata 15 a 5 let svého působení.

Ve školním roce 2015/2016 oslaví Taneční divadlo Netopýr 20 let od svého založení. Taneční soubory Netopýrci a Netopýrčata oslaví 15 a 5 let svého působení.

 

Taneční divadlo Netopýr působí na ZUŠ Zlín-Malenovice a bylo založeno 3. září 1995 choreografkou Mgr. et MgA. Kristýnou Martinovskou. V současné době jej vede MgA. Tereza Škubalová a tančí v něm 13 stálých tanečnic. Jejich řady postupně doplňují mladší adeptky z přípravného souboru Netopýrci.

 

TD Netopýr se zaměřuje především na techniky současného scénického tance. Pravidelně cvičí i tanec klasický a nevyhýbá se ani tanci lidovému. Během své existence posbíral soubor řadu ocenění na soutěžích i festivalech (účast v celostátním kole soutěže tanečních oborů ZUŠ v Pardubicích, v celostátní přehlídce dětských skupin scénického tance v Kutné Hoře či v celostátní přehlídce scénického tance mládeže a dospělých v Jablonci nad Nisou).

 

TD Netopýr a soubory Netopýrci a Netopýrčata byli hybnou silou všech velkých projektů tanečního oboru. Po úspěšném pohádkovém baletu Louskáček, autorské taneční pohádce Botománie nebo autorské taneční grotesce Námořnická Odyssea se chystáme v letošním roce uvést taneční verzi světového muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Autoři muzikálu jsou Andrew Lloyd Webber a Tim Rice (Jesus Christ Superstar, Evita).

Můžete se těšit na tanec naštvaných bratrů, hvězdiček či egyptského faraona.

 

Představení Josef a jeho pestrobarevný plášť budete moci vidět 11. prosince 2015 na Malé scéně ve Zlíně od 17.30. Vstupné dobrovolné.

 

Výroční představení k 20 letům založení Tanečního divadla Netopýr bude na Malé scéně ve Zlíně 13. května 2016 v 17,30.